Lovgivningen om udlejning til beboelse er omfattende og til tider uoverskuelig, hvis man ikke er vant til at navigere i den. Mange bruger derfor en standardformular fundet på nettet som skabelon for en lejekontrakt. Det er en rigtig god idé, hvis du blot samtidig er opmærksom på, at det er den rigtige variant af blanketten, du anvender. Du skal samtidig være opmærksom på, at de ting, der skrives i blankettens § 11, ikke strider imod lovgivningen. Det er nemlig ikke alle aftaler, der vil være gyldige, selvom udlejer og lejer er enige om dem, og de skrives ned.

 

Det kan være en stor fordel at inddrage en advokat med erfaring inden for lejeret allerede ved lejekontraktens udfærdigelse, så du sikrer dig, at lejekontraktens indhold ikke giver anledning til tvister senere.

 

Hvis du er så uheldig at ende i en konflikt med din lejer eller din udlejer, så er der to instanser at gå til. En række tvister starter ved Huslejenævnet i den kommune, hvor lejemålet ligger. Du kan typisk læse nærmere om medlemmerne i Huslejenævnet, og om hvilke sager nævnet behandler på kommunens hjemmeside. Den anden instans, der behandler tvister mellem lejer og udlejer, er Boligretten. Boligretten er en del af den byret, hvori lejemålet ligger.

 

Ved sager i Huslejenævnet er der ikke mulighed for retshjælpsdækning eller fri proces. Det kan der derimod være ved sager, der føres ved Boligretten.

 

Du er velkommen til at ringe eller skrive til mig og få et uforpligtende tilbud på hjælp til din lejeretlige udfordring.